Zandvoort – 12 km CircuitRun – 25 maart

Het verjaardagskado van mijn dochter, november vorig jaar, was een deelname bewijs voor de Circuitrun in Zandvoort. Zondag 25 maart in het dorp waar ik ben opgegroeid, dus. Kom ik er nog eens een keertje terug: in dat rare dorp. 

Ik kon me herinneren dat mijn vader zo’n veertig jaar terug ook al eens op het circuit gehobbeld heeft. Is in mijn herinnering blijven steken als was het een verkiezingsstunt voor het toenmalige D66 Zandvoort (GR1970). Toen al werd ik opgevoed met campagnevoeren, geloof ik. Ik heb het plaatje eens opgezocht. Mijn vader was niet zo sportief, in mijn herinnering, dus hij zal de toenmalige 4500 meter niet hebben gedaan.

Een circuitrun avant-la-lettre toen, die nu door mijn dochter en mij wordt gelopen. Twaalf kilometer: het hele circuit over, daarna van boven naar onder over het strand en dan het hele dorp door. Twaalf kilometer en ik heb er voor geoefend … rond de Noorderplassen in Almere; ok, dat is 13 kilometer maar als je een plankje doormidden slaat moet je voorbij het plankje slaan heb ik tijdens een karate workshop geleerd. Een klein deeltje in Almere blijkt gans Zandvoort te kunnen bevatten.

Grappig dat de afstanden, die ik vroeger zo groot vond – van ons huis naar het station aan de andere kant van het dorp, was toch zeker vijftien minuten lopen. Toen ik in Almere kwam wonen, bleek het station weer vijftien minuten lopen te zijn maar toen kon ik het gewoon vanuit mijn zolderraam zien liggen.

Het circuit is trouwens aangepast omdat de mensen die er wonen hebben geklaagd. Het circuit was er eerder maar zo schijnen die dingen te gaan. Het is nu een lullig circuitje geworden. Ik vind dat jammer. Maar ik woon dan ook niet naast. Vroeger woonde ik aan de andere kant van Zandvoort en met een beetje goede wind, hadden we er helemaal geen last van.

Ik ben benieuwd de toenmalige eigenaar van mijn stamkroeg De Gnoom – ik kwam daar al van vlak na het overlijden van mijn vader in 1974; ik was rond de 15 jaar – nu nog steeds wethouder is. Moet ik eens opzoeken …

Een aardige hoeveelheid nostalgie: 25 maart 2012 … zo voorbij.

Blog Bron: Weblog Erik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *